|
|
Lån  


 

Kildevandskøler

En kildevandskøler er en køler der søger for at holde kildevandet koldt. De fås en mange udformninger. Man skal være opmærksom på at den jævnligt skal udskiftes eller rengøres. Undersøgelser fra Fødevaredirektoratet har vist, at der kan være problemer med antallet af bakterier i kildevandsbeholdere, dog uden at det er sundhedsskadeligt. De høje bakterietal skyldes blandt andet, at beholderne er så store, at det tager flere dage, før de bliver tømt, men også at beholderne bliver brugt igen og igen, og at bakterier, der for eksempel er tilført vandet i forbindelse med aftapning, har gode muligheder for at formere sig.

Hvad skal man være opmærksom på, hvis man anskaffer sig en kildevandskøler?

1) Først og fremmest skal man være opmærksom på ikke at købe en for stor beholder. Kildevandsbeholderen skal rimmelig hurtigt blive tømt, ellers risikere man baktievækst. Vurder derfor på forhånd den mængde kildevand der er brug for. Fra dunken er sat i kildevandkøleren til den bliver skiftet, må der max. gå 14 dage.

2) Rengøring af kildevandskøleren. Kildevandskøleren skal jævnligt rengøres. Specielt de dele som er i kontakt med vandet. De kan blive snavsede, og dermed påvirke smagen og vandkvaliteten på en negativ måde.












Information på sider:

Mad & Drikke -



 Du er her: Kildevand - Kildevand -