|
|
Lån  


 

Hvorfor drikke kildevand

Hvorfor drikke kildevand når der er meget dyrere end postevand?.

Det kan siges meget enkelt, det er pga. af smagen. I mange lande drikker man kildevand af nød. Det postevand som er i hanerne er simpelthen ikke godt nok. Man risikere at blive syg af det. I Danmark forholder det sig lidt anderledes. Der er nemlig intet der tyder på at kildevand er sundere end det danske postevand, men de fleste vil synes at kildevand smager bedre.

Hvordan kan det være? vand burde jo ikke smage af noget. Nej, det er rigtigt, hvis ikke vandet på sin vej havde taget smag at det det bliver ført igennem, så ville det ikke smage at noget. Men hvor postevand er på en meget lange vej gennem rør, og derfor ofte smager lidt at jern, så bliver kildevand filtreret gennem bjerge eller andet og bliver beriget med naturlige mineraler. Derfor er smagen anderledes. Fra et sundhedsmæssigt udgangspunkt er der altså næppe nogen grund til at drikke naturligt mineralvand eller kildevand frem for postevand med den kvalitet, det danske grundvand har. I andre lande kan det som sagt forholde sig anderledes.

Danskerne køber hvert år cirka 100 millioner flasker kildevand, selv om vand fra hanen kun koster 3,5 øre for en liter, mens kildevand koster i gennemsnit 16 kroner literen. Ikke nok med at danskerne betaler mere, men de bruger også en masse energi til at få det hjem. Salget af kildevand stiger hvert år.












Information på sider:

Mad & Drikke -



 Du er her: Kildevand - Kildevand -